TÜRKİYE YAŞLANMA ARAŞTIRMASI (TÜYA) ETÜT PROJESİ ÇALIŞTAYI

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi ve Vakfımız iş birliği ile Ocak 2021’de başlanılan Türkiye Yaşlanma Araştırması (TÜYA) Etüt Projesi Çalıştayı İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilmiştir.

İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Sayın Prof.Dr.İsmail Coşkun ve proje yürütücüsü Sayın Doç.Dr.Murat Şentürk’ ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştaya Başkanımız Sayın Dr.Fatih R.Saraçoğlu, Başkan Vekilimiz Sayın Kemal Akar, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sayın Hamza Cebeci, Sayın Önal İnaltekin, Sayın Dr.Hakan Avdan, Mütevelli Heyet Üyelerimiz Sayın Belgin Darendeli, Sayın Aslı Gezmiş ve Vakıf Müdürümüz Sayın Sayra Şenses katılmıştır.

Çalıştayda Türkiye’de bir ihtiyaç olan, uluslararası yaşlanma çalışmalarına karşılaştırmalı veri sunma imkânı sağlayacak Türkiye Yaşlanma Araştırması’nın örneklem ve soru formunun tasarlanması amacıyla başlanılan projenin tanıtılması, çıktılarının sunulması ve katılımcıların görüş, önerileri alınması planlanmıştır.

Hazırlanan araştırma ağı web sitesi ile hem projenin tanıtımının yapılması hem de ulusal araştırma ağının genişletilmesi amaçlanmaktadır. Türkiye Yaşlanma Araştırma Ağı’nın kurulması ve süreçlerin yapılandırılması için açılan web sayfasına http://trnar.org adresinden ulaşabilirsiniz.

TÜYA Etüt Projesi kapsamında Doç.Dr.Murat Şentürk tarafından hazırlanan kitap ile dünyada öne çıkan, köklü ve yaşlılık araştırmalarına öncülük eden çalışmaları detaylı biçimde anlatılmış olup, kitap çalıştay katılımcılarına dağıtılmıştır.

B9F13640-15C7-4D33-A05F-6082869E2061 88B218C1-EFC8-4455-A0F0-DE9A57804314 3E722E51-9064-4184-AA0D-1852CA3CADCB